ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ


Από την ίδρυσή της, το 1974, η Οινοποιία Παρπαρούση, που βρίσκεται σήμερα στη συνύπαρξη πρώτης και δεύτερης γενιάς, στόχο έχει την ανάδειξη και την προώθηση των ελληνικών ποικιλιών αμπέλου, που η δυναμική τους επιτρέπει να ενταχθούν επάξια στην παγκόσμια παλέτα. Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιεί, ανάμεσα σε άλλες, τη σπανίως χρησιμοποιούμενη στην οινοποιία και την αποσταγματοποιία ποικιλία σιδερίτη. Από κρασί αυτής της ποικιλίας παράγει απόσταγμα οίνου παλαιωμένο για 12 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, με αποτέλεσμα ένα πολυσύνθετο γευστικά και αρωματικά απόσταγμα σταφυλής. Εκτός αυτού παράγει όμως και άλλα δύο μονοποικιλιακά τσίπουρα στεμφύλων, το ένα από σιδερίτη και το άλλο από μαυροδάφνη.

www.parparoussis.com