ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ «ΤΟ ΔΕΚΑΡΑΚΙ»


«Το Δεκαράκι» είναι ένα τσίπουρο Τυρνάβου, που παράγεται από την οικογένεια Βασδαβάνου, με παρουσία περισσότερων από πενήντα ετών στην παραγωγή οίνων και αποσταγμάτων και ακόμα πιο μακρά παράδοση στην οινοποίηση και την απόσταξη (από τις αρχές του 20ού αιώνα). Υπερήφανο προϊόν της Οινοποιίας – Αποσταγματοποιίας Βασδαβάνου, «Το Δεκαράκι», παράγεται από μία μόνο ποικιλία, το περίφημο μοσχάτο της περιοχής Τυρνάβου. Σύμφωνα με την εν λόγω εταιρεία, «αυτό είναι το μυστικό της φήμης του τσίπουρου Τυρνάβου, αφού η ποικιλία αυτή ταίριαξε μοναδικά με το κλίμα και το έδαφος της περιοχής, αναπτύσσοντας τον ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα της».

www.dekaraki.gr