Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης

Κορυφαία εστιατόρια/μεζεδοπωλεία προσφέρουν δωρεάν ευφάνταστους μεζέδες στους επισκέπτες της εκδήλωσης Ελληνικό Απόσταγμα 2017: «Αιόλου 68», «Ε/Γ Ταξιδεύοντας», «Κόλλιας», «Τα Καραμανλίδικα του Φάνη», «Ψαράδες» και «Ψάριστον». Γιατί το Ελληνικό Απόσταγμα υποστηρίζει την αναβαθμισμένη θέση του τσίπουρου και του ούζου στο σύγχρονο εστιατόριο.

Δείτε αναλυτικά τι θα δοκιμάσετε κάνοντας «κλικ» σε κάθε εστιατόριο.

  • Αιόλου 68 | Ψάριστον Open or Close

    Ένας νέος, μίνιμαλ χώρος, που θυμίζει νησί, από τους Βασίλη Ακρίβο, του… cult Ψάριστον, Άγγελο Φραντζή, του BarBQ και τον οινολόγο Γιώργο Ταρνάρη. Πιάτα θαλασσινών για ούζο και τσίπουρο, που τονίζουν από πού είμαστε: Ελλάδα. Παράλληλα όμως και ευφάνταστα πιάτα, όπως γαρίδες με συκώτι μοσχαρίσιο, RibEye με αστακό και άλλα… απρόσμενα.

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2017 θα δοκιμάσουμε:

    • Κρακεράκια με ταραμά και αυγά χελιδονόψαρου
    • Μπριοσάκια με Ceasar's βουτυρόψαρου
    • Ταρτάκια καβουροσσαλάτας & γαρίδες κίμτσι
    • Φαρφαλίνες με λουκάνικο Salciccia και μύδια

     

    Αιόλου 68
    Αιόλου 68, Αθήνα
    210 324 7925

    Ψάριστον
    Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο
    210 285 0746

  • Ε/Γ Ταξιδεύοντας Open or Close

    Ε/Γ Ταξιδεύοντας στο Κερατσίνι, αλλά και Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα βόρεια, στη Ν. Ερυθραία, για απίστευτες θαλασσινές γεύσεις. Η πρωτοφανής συνέπεια και ευθύνη απέναντι σε όσους αναζητούν φρέσκο ψάρι και μοναδικές χειροποίητες παρασκευές ελληνικών μεζέδων για ούζο και τσίπουρο είναι το σήμα κατατεθέν και των δύο αυτών αδελφών χώρων.

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2017 θα δοκιμάσουμε:

    • Μυδοπίλαφο σε μια μπουκιά, με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και κρόκο Κοζάνης
    • Δροσιστικό πλιγούρι με καλαμπόκι, αγγουράκι τουρσί, μαϊντανό και φρέσκια ελληνική γαριδόψυχα
    • Μύδια καπνιστά, μαριναρισμένα με αρωματικό ελαιόλαδο
    • Χειροποίητο καπνιστό σκουμπρί, περασμένο από τη σχάρα, με τρυφερό μαϊντανό
    • Χειροποίητη λακέρδα από μαγιάτικο, σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • Μοναδικό χειροποίητο παστουρμά τόνου, τυλιγμένο σε δροσιστικά μπαστουνάκια αγγουριού, αρωματισμένα με άνηθο
    • Μπρουσκέτα φρέσκου ψωμιού με βραστό ελληνικό φρέσκο χταπόδι, μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, με μηλόξυδο, φρέσκια ρίγανη και φλοίδα τσακιστής ελιάς Καλαμών
    • Μπρουσκετάκι με χειροποίητη ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά και ψωμί
    • Μοναδική χειροποίητη ρεγγοσαλάτα, από ρέγκα και αυγά ρέγκας

     

    Ε/Γ Ταξιδεύοντας
    Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
    210 432 4368

    Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα βόρεια
    Ευαγγελίστριας 36, Νέα Ερυθραία
    210 620 1572

  • Κόλλιας Open or Close

    Κλασικό και για κάποιους μοναδικό στο είδος του, το απολαύσαμε για πολλά χρόνια στο Κερατσίνι. Τώρα πια στο Παλαιό Φάληρο, συνεχίζει να προκαλεί χτυποκάρδια στους εραστές του ψαγμένου φαγητού, με τα ψάρια, τα θαλασσινά και τους μεζέδες του, προσφέροντας φρεσκάδα, τόσο σε προϊόντα, όσο και στη σάλα του, πάντα με αυθεντικά ελληνικές γεύσεις.

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2017 θα δοκιμάσουμε:

    • Σαλατούρι Νάξου
    • Γιουβέτσι σε μελάνι σουπιάς
    • Σαβόρο τηνιακό

     

    Κόλλιας
    Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 363, Παλαιό Φάληρο
    210 940 8620

  • Τα Καραμανλίδικα του Φάνη Open or Close

    Ένας χώρος που αναβιώνει το βυζαντινό παστομαγειρείο, με θρυλικά αλλαντικά, αλλά και πεντανόστιμα πιάτα. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε μία από τις πιο πολύβουες περιοχές του, κοντά στην αγορά. Το αυθεντικό «χρώμα» της ανταγωνίζεται τα αρώματα των μεζέδων και των προϊόντων του και κάνουν το περιβάλλον του ακόμα πιο αληθινό.

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2017 θα δοκιμάσουμε:

    • Παστιρμά καραμανλίδικο μπούτι μόσχου (χειροποίητος, με την καραμανλίδικη παραδοσιακή συνταγή παστιρμά)
    • Σουτζούκι τ. Αδάνων (βοδινό προϊόν ωρίμασης)
    • Πολίτικο Σουτζούκι (το αυθεντικό βοδινό καραμανλίδικο σουτζούκι, ωρίμασης σε φυσικό έντερο)
    • Γνήσιο σαλάμι Λευκάδας (αέρος, φυσικής ωρίμασης)
    • Καπνιστό τυρί Νάουσας, με ρίγανη (ημίσκληρο, αγελαδινό προϊόν παραδοσιακής τυροκομίας)

     

    Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Μεζετζίδικο)
    Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Αθήνα
    210 325 4184

    Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Παστιρματζίδικο)
    Ευριπίδου 41, 10554 Αθήνα
    210 3217 238

  • Ψαράδες Open or Close

    Ονομάστηκε Ψαράδες για να τιμήσει αυτούς που μοχθούν για να φτάνει στο εστιατόριο ο αφρός κάθε ψαριάς τους. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ομάδα μαγείρων με εξειδίκευση στα θαλασσινά και στη μεσογειακή κουζίνα. Αποτέλεσμα είναι πιάτα με φαντασία, λεπτότητα και αρώματα από αναμνήσεις θαλασσινών γευστικών περιπλανήσεων!

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2017 θα δοκιμάσουμε:

    • Ταρτάρ Τσιπούρας (λεπτοκομμένοι κύβοι από φρέσκο ψάρι, κρίταμο, σχοινόπρασο και μους καπνιστού ταραμά)
    • Σεβίτσε Σολομού (φιλετάκια ψαριού κομμένα σε κύβους, μαριναρισμένα σε χυμό μοσχολέμονου, φρέσκο κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά και αρωματικά βοτάνα)
    • Tataki τόνου (με πικάντικη μαρμελάδα από πιπεριά Φλωρίνης και baby ρόκα)
    • Γαρίδα ποσέ (με μούς μαύρου ταραμά και λάδι πίρι πίρι)

     

    «Ψαράδες»
    Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 54, Παλαιό Φάληρο
    210 941 4888
    www.psaradesresto.gr


Με την υποστήριξη

Χορηγός Επικοινωνίας