Αίθουσα 1
Τεχνικές απόσταξης με τους αποστακτήρες της εταιρείας Cadalpe.
13:30 – 14:15
Eισηγήτρια: Dr. Carla Maset, Export Manager, Cadalpe Srl, Official Taster ANAG (Italian Association of Grappa and Spirits Tasters) Οργάνωση: Αmerel/Cadalpe
Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών: 30 χρόνια προσφοράς. Επετειακή εκδήλωση.
14:30 – 15:30
Χαιρετισμός: Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών (TBC)
Ομιλητές: Άγγελος Ρέντουλας(δημοσιογράφος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), Χάρης Μαυράκης, Νίκος Κατσάρος, Δημήτρης Σπέντζας.
Οργάνωση: ΣΕΑΟΠ
Κλασικά κοκτέιλ με ελληνικό twist.
16:00 – 17:00
Δύο εμβληματικά μπαρ της Αθήνας παρουσιάζουν το καθένα τη δική τους εκδοχή κλασικών κοκτέιλ βασισμένων σε ελληνικά αποστάγματα, όπως: ούζο, τσίπουρο, λικέρ, αποστάγματα σταφυλής, τζιν κ.ά. Θα γίνει προβολή video με τον τρόπο παρασκευής των κοκτέιλ και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Συντονιστής: Μπάμπης Δούκας(Διευθυντής Esquire Greece & δημοσιογράφος Athinorama).
Συμμετέχουν οι bartenders: Θάνος Προυναρούς (Baba au Rum) και Σπύρος Κερκύρας (42 Barstronomy).
Οργάνωση: ΣΕΑΟΠ.
Οι Δρόμοι των Αποσταγμάτων.
18:00 – 19:00
Παρουσίαση της πρωτοβουλίας του ΣΕΑΟΠ για την ανάδειξη των επισκέψιμων ποτοποιίων - αποσταγματοποίων και τη διασύνδεσή τους με τον γαστρονομικό τουρισμό. Περιλαμβάνει χάρτη, δράσεις και τον ιστότοπο www.greekspirits.gr.
Χαιρετισμός: Εκπρόσωπος του Υπ. Τουρισμού
Ομιλητές: Νόπη Ρωμανίδου, Γιάννης Βαρβαγιάννης, Βασίλης Παπαγιαννάκος
Συντονίστρια: Νέλλη Καλαμαρά(Editor in Chief – DPG Media Group).
Οργάνωση: ΣΕΑΟΠ
Αίθουσα 2
Το ούζο στη Λέσβο από το χθες στο σήμερα. Ιστορική αναδρομή και παραδόσεις. Masterclass με ούζα της Λέσβου.
17:00 – 18:00
Ομιλητής: Δημήτρης Σπέντζας.
Οργάνωση: Σύνδεσμος Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου.
Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας επιτόπου.