ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ


Βασικός σκοπός της ίδρυσης του ιστορικού συνεταιριστικού Οινοποιείου Τυρνάβου, το 1961, ήταν και παραμένει η διασφάλιση και η αξιοποίηση της παραγωγής των αγροτών - αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής. Ωστόσο, η περιοχή αυτή συνυφαίνεται με το ούζο και το τσίπουρο (Τυρνάβου), με ή χωρίς γλυκάνισο, όσο λίγες περιοχές της Ελλάδας και τα αποστάγματα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου παράγονται εκεί αποκλειστικά από σταφύλια της περιοχής. Η μεγάλη πείρα στην απόσταξη και οι νέες εγκαταστάσεις, μαζί με το σύγχρονο εξοπλισμό της αποσταγματοποιίας οδηγούν σε αποτελέσματα που παρά το μεγάλο όγκο παραγωγής δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα.

www.tirnavoswinery.gr