ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΜΠΕΛΛΑΣ


Με μοναδικά στην Ελλάδα ιστορικά στοιχεία, το Σουφλί είναι η περιοχή της χώρας με την πιο μακρά παράδοση στην απόσταξη και πολλή αγάπη των ανθρώπων της για τα αποστάγματα. Το θρακιώτικο οινοποιείο και αποσταγματοποιείο των αδελφών Μπέλλα, στο Σουφλί, ξεκίνησε στη σημερινή μορφή του το 1994. Οι άνθρωποι, όμως, της εν λόγω οικογένειας οινοποιούν και αποστάζουν τσίπουρο τουλάχιστον από το 1870, τότε ως διήμεροι αποσταγματοποιοί. Οι αμπελώνες των αδερφών Μπέλλα φιλοξενούν ελληνικές, τοπικές και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου, ενώ κρασιά και αποστάγματα εμφιαλωμένα από πρώτη ύλη των αμπελώνων τους είδαν για πρώτη φορά το φως της αγοράς το 1998. Το τσίπουρο Μπέλλα κυκλοφορεί τόσο με, όσο και χωρίς γλυκάνισο.

Τσίπουρο Μπέλλα