ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΟΚΑΛΗ


Με βιολογική καλλιέργεια στα αμπέλια της, η οικογένεια Τοκαλή, που βρίσκεται σήμερα στην τρίτη γενιά, αξιοποιεί αποκλειστικά σταφύλι από αυτά για την παραγωγή κρασιών και θεσσαλικού τσίπουρου, με και χωρίς γλυκάνισο. Σε όλη την ποσότητα παραγωγής των αποσταγμάτων της πραγματοποιείται διπλή απόσταξη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 στη Μαγνησία (Ν. Αγχίαλος) και οι σημερινές κτηριακές εγκαταστάσεις της φτάνουν τα 1.100τ.μ., καταμεσής του αμπελώνα της. Ωστόσο, η καταγωγή της οικογένειας είναι από την παλαιά Αγχίαλο (σημερινή Πομόριε) της Ανατολικής Ρωμυλίας (σημερινή Βουλγαρία), μια περιοχή που οι κάτοικοί της κατείχαν παραδοσιακά και βαθιά τη γνώση της αμπελουργίας και, ουσιαστικά, ασχολούνταν κυρίως με αυτήν.

www.tokalis.gr