ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΖΩΠΥΡΟ
Η νέα γενιά της Αποσταγματοποιίας και Ποτοποιίας Δημητριάδη διατηρούν άσβεστη τη φλόγα των αποσταγμάτων του, παράγοντας το τσίπουρο Ζώπυρο στο Μικροχώρι Δράμας. Ένα τσίπουρο ικανό να συντροφεύει κάθε στιγμή, αλλά και πλήθος φαγητών. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους καθιερωμένους τσιπουρομεζέδες, καθώς οι παραγωγοί του το προτείνουν μέχρι και με άκρως αναπάντεχους για τσίπουρο συνδυασμούς, όπως πίτσα και ψητά σχάρας στα κάρβουνα. «Οι προορισμοί του ποικίλουν, αλλά η ευχαρίστηση που προσφέρει είναι δεδομένη», εκτιμούν. Όσον αφορά το όνομα, ζώπυρο (Ζωή + Πυρ) είναι το καρβουνάκι που κρυμμένο στη στάχτη διατηρεί τη φλόγα ζωντανή. Μεταφορικά είναι κάτι που αναζωογονεί, αναγεννά ή εμψυχώνει, ως σπινθήρας ή έναυσμα. Enasma λένε το νέο προϊόν του αποσταγματοποιείου, ένα μπράντι, από τα λίγα ελληνικά σε παραγωγή.