ΟΥΖΟ ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ


Γλυκάνισο καλλιεργούσε παραθαλάσσια (και βιολογικά) ο γιός αγροτών Χαράλαμπος Ματαρέλλης στο Λισβόρι Λέσβου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και από το γλυκάνισο γλυκάθηκε κι έφτιαξε το χειροποίητο ούζο του. Γλυκάνισος μουλιασμένος στη θάλασσα του κόλπου της Καλλονής, για να αρμυριστεί, και πολυβραβευμένο μέλι Μυτιλήνης είναι τα μυστικά της γεύσης του Ούζου Ματαρέλλη. Από 100% διπλή και αργή απόσταξη, 9 ώρες έκαστη, που γίνεται σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες και φυσική φωτιά ξύλων από τα φημισμένα ελαιόδεντρα του νησιού. Μια τελετουργία που και σήμερα ακολουθεί τον τρόπο της οικογένειας Ματαρέλλη και την τέχνη της στην ουζοποιία. Με μεράκι, υπομονή και, βέβαια, με τον ξεχωριστό καρπό του μονοετούς φυτού που δίνει το γλυκάνισο Ματαρέλλη. Από ηφαιστειογενή εδάφη των κτημάτων της εν λόγω βέρας μυτιληνιάς οικογενείας, που μόνο τυχαίο δεν είναι που, ως γλυκάνισος Λισβορίου, εκτιμάται ως ο καλύτερος.

https://www.matarellis.gr