PÚRO KARATHANOS ARTISAN SPIRITS
Εξαιρετικά μικρή είναι η ποσότητα παραγωγής των σπάνιων και καινοτόμων αποσταγμάτων της PÚRO Karathanos Artisan Spirits. Εκ διαμέτρου αντίθετο είναι το μέγεθος επιδίωξης για τη μέγιστη δυνατή ποιότητα, τη διάσωση της αμπελοοινικής παράδοσης του τόπου της (Παλιούρι Καρδίτσας στους πρόποδες των Αγράφων) και την ανάδειξη των γευστικών θησαυρών του. Οικογενειακή παράδοση ήταν, άλλωστε, τόσο η καλλιέργεια, όσο και η οινοποίηση, η απόσταξη και η εντός βαρελιών παλαίωση τσίπουρου δεκάδες χρόνια πριν καθιερωθεί. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται σήμερα με βιολογική καλλιέργεια 100 στρεμμάτων και τη δημιουργία υπερσύγχρονου artisan distillery. Παράδοση, τεχνολογία, εμπειρία, επιστημονική γνώση και έρευνα διαμορφώνουν το πλαίσιο παραγωγής του «PÚRO» και του «PÚRO SINGLE BARREL», του πρώτου single barrel και cask strength παλαιωμένου τσίπουρου, καθώς και του πρώτου τσίπουρου 10 ετών και πάνω, του «PÚRO SINGLE BARREL, AGED 10 YEARS». Παλαιωμένα, δηλαδή, τσίπουρα που, μεταξύ άλλων, στοχεύουν στην ανάδειξη και στην εξωστρέφεια των ελληνικών αποσταγμάτων, τοποθετώντας τα ποιοτικά ανάμεσα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου, όπως και στη διάδοση της κουλτούρας της ελληνικής αμπελοοινικής παραγωγής.